Mijn naam is Ronald Martha (1970) en zolang ik me kan herinneren heb ik een liefde gehad voor steen. Deze liefde werd voor het eerst beantwoord toen ik een starterssetje voor speksteen kocht en ging experimenteren met diverse soorten speksteen. Inmiddels ben ik 10 jaar bezig met beeldhouwen en zoek ik steeds nieuwe uitdagingen en technieken om toe te passen in mijn werk. Al snel kreeg ik het idee om steen in te leggen met andere materialen en soldeertin leek mij erg mooi. Peter, een vriend van mij, heeft dat toen in een klein stukje speksteen uitgeprobeerd. Het ging erg moeizaam maar voor mij was bewezen dat het wel degelijk mogelijk was.

In de afgelopen jaren heb ik deze techniek steeds verder ontwikkeld en verfijnd en leidt het steeds weer tot verrassende resultaten. Tijdens dit experimenteren kwam ik er achter dat geschikt gereedschap niet te verkrijgen was en heb zelf speciale gereedschappen gemaakt. Uiteindelijk kan ik met deze gereedschappen en speciale giet technieken niet alleen vlakke delen maar ook rondingen in een beeld bewerken met soldeertin. Het vinden van manieren om steen met andere materialen te bewerken en combineren is iets wat me nog steeds dagelijks bezig  houdt.

Als kind ben ik begonnen met tekenen en totdat beeldhouwen mijn hart heeft veroverd ben ik hier intensief mee bezig geweest. Als beeldhouwer en tekenaar ben ik autodidact en heb ik inspiratie opgedaan via het werk van onder andere Escher, via techniek en de natuur.

Deze website heb ik gemaakt omdat ik me afvraag wat de wereld van mijn werk vind aangezien ik niet verkoop of exposeer. Beelhouwen doe ik puur uit liefde en brengt mij in een andere wereld, vol fantasie en rust. Het is voor mij leuk en spannend om nu mijn werk op deze wijze aan andere te laten zien en vooral ook te horen wat men er van vindt.

Dus mocht u vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik het graag .